Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Hvor meget samvær?

Der findes ingen regler for, hvor meget samvær et barn skal have med den forælder, det ikke bor hos. Det er derfor op til forældrene at vurdere, hvad der vil være bedst for barnet. I princippet kan I lave samværsordningen præcist som I vil. Det vigtigste er, at samværet fungerer godt. 

Barnets bedste 
Barnet har ifølge lovgivningen ret til samvær med den forælder, som det ikke bor hos. Når man skal finde ud af, hvor meget samvær der skal være, skal man derfor altid tage udgangspunkt i, hvad der vil være det bedste for lige netop jeres barn. Det er desuden forældrenes ansvar, at samværet fungerer godt, og at barnet har en god kontakt til begge sine forældre. 

Forskellige samværsordninger 
Der findes utallige forskellige måder at fordele samværet mellem barn og forælder. Nogle har måske hørt om eksempelvis ”7/7”- eller ”10/4”-ordninger – men hvad betyder det egentlig? 

Som udgangspunkt er der to forskellige modeller for samvær:

- at barnet er lige meget tid hos begge forældre
- at barnet er mere tid hos den ene forælder

Deleordning 
Hvis barnet er lige meget hos begge forældre, kaldes det også for en deleordning eller en 7/7-ordning. Det betyder, at barnet eksempelvis er 7 dage hos den ene forælder, og 7 dage hos den anden forælder. 

Hvis I vælger denne løsning, kræver det, at I er ekstra gode til at samarbejde om barnet, da I er lige ansvarlige for barnets opdragelse. Det kræver også, at I bor forholdsvist tæt på hinanden, så barnet kan komme i skole, uanset hvem af jer barnet er hos. 

Mere tid hos den ene forælder
Nogle forældre vælger en ordning, hvor barnet primært skal være hos bopælsforælderen og have fast samvær med samværsforælderen i forlængede weekender. Ordningen kan laves, så den passer helt til jer og jeres barns behov, og I bestemmer selv omfanget af samværet. Dette kan være praktisk i tilfælde af at forældrene eksempelvis bor langt fra hinanden. 

Samvær og søskende 
Det kan være en fordel for børn at følges med deres søskende i samværsordninger. Søskende kan nemlig skabe stabilitet og tryghed for børn, når de er på samvær. Alligevel kan der være omstændigheder, der betyder, at man vælger forskellige samværsordninger for søskende. Det kan  eksempelvis være, hvis børnene har forskellige aldre og dermed forskellige behov.

Vidste du?

Det kan være en fordel at hyre en advokat til at hjælpe dig med din samværssag fordi:
- du sikrer, at dit barn får det samvær med dig, som barnet har ret til
- du undgår at indgå ufordelagtige aftaler med den anden forælder 
- du får hjælp til at træffe en beslutning, som er bedst for dig og dit barn 
- du sikrer dig en juridisk bindende aftale om samvær

Kontakt mig for mere information

Kan Børneadvokaten hjælpe dig med advokatbistand?